Nieuwbouw

De lichtinstallaties die door OVI worden ontworpen en aangelegd, zijn samengesteld uit componenten van hoogwaardige kwaliteit. Zonder uitzondering voldoen zij aan de hoogste eisen, zowel op constructief als lichttechnisch gebied.

Bij het ontwerp van sportveldverlichtingsinstallaties wordt altijd uitgegaanvan de aanbevelingen van de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde, NOC*NSF en de respectievelijke sportbonden. Tevens wordt voldaan aan de Europese norm NEN-EN 12193 en deAlgemene richtlijn betreffende lichthinder.

De schijnwerpers die wij toepassen zijn van  gerenommeerde merken zoals; Philips, Disano, Abacus. Deze schijnwerpers zijn speciaal ontworpen voor het verlichten van buitensportaccommodaties op plaatsen waar de beheersing van lichthinder van cruciaal belang is. De lichtinstallaties van OVI worden standaard uitgevoerd met zeer stabiele, octagonale conische masten met een Staalkwaliteit  van; S235 JR G2 en/of S355 K2 G4. De masten zijn volbad thermisch verzinkt (in- en uitwendig) volgens de norm NEN-EN-ISO 1461. Op de masten is een beklimmingvoorziening aangebracht door middel van afneembare klimsporten. Aan de veiligheidseisen wordt voldaan volgens NEN-EN 795.

De voorschakelapparatuur (VSA) wordt in de masten gemonteerd, op montagerails achter ruime montageluiken. Door een speciale conservering (volledig ingegoten) en een dubbele isolatie wordt een lange levensduur gerealiseerd.

De belangrijkste kenmerken voor de schijnwerpers zijn;

  • Dubbele a-symmetrische reflector met een I-max van 60°. Hierdoor kan de schijnwerper  vlak worden ingesteld met als gevolg dat een directe inkijk in de lichtbron door sporters, toeschouwers en omwonenden wordt vermeden en de lichthinder in de omgeving binnen de toegestane normen blijft.
  • De geïntegreerde anti-verblinding verdeler dirigeert het opwaartse strooilicht terug in de hoofdlichtbundel van de schijnwerper, waardoor de kans op verblinding tot het uiterste wordt gereduceerd en het rendement wordt verhoogd.
  • Eenvoudige mogelijkheid tot lampvervanging aan achterzijde schijnwerper.
  • Geïntegreerd richtvizier voor een nauwkeurige instelling.
  • Beschermingsklasse IP66.
  • Gehard afschermglas in aluminium frame Als lichtbron maakt OVI gebruik van de kwaliteitsmerken Philips, Radium en Osram.