LED sportveldverlichting, hoe krijgen we dat financieel rond?

Als bestuurder bent u misschien al wel bezig met plannen voor een duurzame oplossing voor uw sportveldverlichting. Zo’n investering is goed voor de club maar wat als niet alle financiële middelen voor handen zijn? Als u creatief bent is er veel mogelijk, u zult niet de eerste club zijn die vrijwel gratis LED sportveldverlichting heeft aangeschaft. Hier een aantal waardevolle tips van OVI-Enschede & Mastverlichting.com.

Subsidies stapelen

Inmiddels bent u als hart van de club waarschijnlijk al op de hoogte van de BOSA subsidie. Deze regeling maakt het mogelijk om tot 35% subsidie te krijgen op LED sportveldverlichting. Weet u ook al dat deze subsidie te stapelen is met gemeentelijke en provinciale subsidiepotjes? Tevens ontvangt u niet alleen subsidie op duurzame aangelegenheden maar er is ook 20% subsidie op sporttenues, meubilair dat aard en nagel vast zit aan het complex en sportmaterialen zoals ballen en doelen.

Uw lokale Rabobank

Duurzaamheid is ook een belangrijk thema op de agenda van de Rabobank. De lokale Rabobank is vaak betrokken bij sportclubs en verenigingen. Via landelijke acties als de Rabo Clubkas Campagne en lokale Rabobank initiatieven en sponsoring komt de haalbaarheid van uw project een stuk dichterbij.

Gratis montage

Er loopt op dit moment een actie bij OVI / Mastverlichting.com. Bij aanschaf van LED verlichting is gratis montage t.w.v. 5000 euro te winnen. Hier kunt u inschrijven. De actie loopt tot 31 mei 2019.

Uw gemeente helpt

Ook gemeentes hebben doelstellingen op duurzaam gebied. Sterker nog, in de meeste gemeentes wordt al lang en breed gesproken over het verduurzamen van sportcomplexen. Wij zijn op de hoogte van meerdere mogelijkheden zoals een duurzame of zelfs renteloze lening vanuit de gemeente, die kan vervolgens uit uw energiebesparing weer worden terugbetaald. Informeer daarom bij uw gemeente wat er mogelijk is op dit gebied.

Lease of huurkoop

Het is mogelijk om zonder enige investering een nieuwe LED lichtinstallatie te hebben. CapitalLED werkt samen met Signify (Philips) om LED sportveldverlichting betaalbaar te maken en biedt oplossingen waarbij u als club 15 jaar volledige garantie en ontzorging ontvangt.

Crowdfunding of obligatielening

Een typische oplossing van de 21e eeuw wordt mogelijk gemaakt door Crowdfunding voor sportclubs. Dit zijn de mogelijkheden:
– Donatie: de crowd schenkt het geld, zij krijgen daar niets voor terug.
– Uitlenen: de crowd leent het geld uit en krijgt dit geld na enige tijd terug inclusief rente. In combinatie met schenkingen kunnen hier enorme besparingen voor clubs worden gerealiseerd. 
– Sponsoring: de crowd investeert geld en krijgt daar een niet-financiële beloning voor terug, bijvoorbeeld een vaste zitplek op de tribune.

Borgstelling bij lening

Stichting Waarborgfonds Sport maakt het mogelijk om een lening bij een externe financier te krijgen. SWS staat hierbij borg zodat u snel een betaalbare lening heeft voor het (rest)bedrag dat u nodig heeft voor de club.

Meer weten? Neem contact op.